HTML

Snooker blog

Nagy Gergő, debreceni snooker rajongó blogja a múltról, a nagyokról és a jelen érdekességeiről. Versenyek, interjúk és videók a legszebb mérkőzésekről.

E-mail: snookerblog@gmail.com

Utolsó kommentek

  • fűrészpor: Hát ez a játék nekem kimaradt az életemből. A testvérem nézett régen folyton hasonló mérkőzéseket ... (2009.12.15. 09:08) Higgins a csúcson
  • Farkas Árpád: Jó mérkőzés volt, s szerencsére az nyert, akinek drukkoltam. Örülök, hogy visszatértél! (2009.05.07. 20:49) Higgins a csúcson
  • tibor2: Én nagy snooker rajongó vagyok. És a döntőben Higginsnek szurkolok. (2009.05.04. 01:32) Győzött a rutin
  • Takika: Csak a pontossag kedveert: 9-7 volt az elso nap utan, utana nyert 5-ot Murphy, lett 14-7, azutan 1... (2009.05.03. 12:30) Győzött a rutin
  • takee01: Ha érdekelnek benneteket a legfrissebb hírek a snooker világából, akkor itt a helyetek: www.netrip... (2008.10.24. 12:19) Shanghai Masters 1. nap
  • Utolsó 20

Magáról a játékról

Statisztika

Ronnie és Fu a döntőben

2007.10.21. 12:07 Fredy

 Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban nem volt post az eredményekről, szerintem aki követi a Grand Prix eseményeit és igazi snooker rajongó, az értesülhetett a hírekről.

 Röviden annyit tudok elmondani, hogy a 16-os létszám megfogyatkozott és már csak a döntő várat magára.

 Két meglepetés eredmény született a kieséses szakaszban. Az egyik john Higgins veresége Marco Fu-tól, a másik pedig Stephen Maguire kiesése Liu Song által.

 A tegnapi elődöntők (Ronnie O'Sullivan - Shaun Murphy és Gerard Greene - Marco Fu)óriási küzdelmet hoztakl, hiszen mindkét  mérkőzésen döntő frame hozta meg a fináléba jutást a versenyzőknek.

 A "nagyobb" mérkőzésen, Ronnie rosszul kezdett, így urphy elhúzott 5-2-re. Már sokan le is mondtak a Rakéta továbbjutásáról, amikor is begyulladtak azok a pótrakéták és Murphy jétéka is visszaesett. Ezeknek a hatásoknak eredményeként kialakult az 5-5-ös egyenlítés és következhetett a mindent eldöntő frame, melyben Ronnie-nak sikerült több pontot gyűjtenie. Nem volt nagy parádé, de életem egyik legizgalmasabb mérkőzése volt.

 A másik ágon is folyt a harc a döntőbe jutásért. Itt kiegyenlített volt a küzdelem, mindkét játékos a másik hibáit (volt belőle bőven) próbálta a saját javára fordítani több-kevesebb sikerrel. A végső frame is izgalmas volt a végéig. A pontok úgy álltak, hogy Greene-nek snookerre volt szüksége a nyeréshez, amit hamar meg is szerzett Fu hibájából adódóan. Ezek után már csak az asztalt kellett volna lepakolni, de egy falon álló barna elhibázása után ez a hong-konginak sikerült, így ő lesz Ronnie ellenfele a ma délutáni döntőben. 

 Ma 17.00-tól lesz a döntő, de már korábban érdemes az Eurosportra kapcsolni, hiszen a közvetítés lehet, hogy hamarabb elkezdődik.

2 komment

Címkék: grand murphy döntő fu greene o'sullivan shaun prix amrco ronni gerard

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker.blog.hu/api/trackback/id/tr84202787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roland 2008.02.17. 17:03:52

Hali! A meccs elejét láttam, sajnos a végére elaludtam. Bíztam benne, hogy Murphy tovább jut, és a meccse elején is kiderült hogy szoros mérkőzésre számíthatunk. Bánom, hogy elaludtam rajta. Kíváncsian várom Selby és Ronnie meccs végeredményét. Szép volt Murphy!

Roland 2008.02.17. 17:05:32

Bocs, rossz helyre sikerült írnom a hozzászólást!
süti beállítások módosítása