HTML

Snooker blog

Nagy Gergő, debreceni snooker rajongó blogja a múltról, a nagyokról és a jelen érdekességeiről. Versenyek, interjúk és videók a legszebb mérkőzésekről.

E-mail: snookerblog@gmail.com

Utolsó kommentek

  • fűrészpor: Hát ez a játék nekem kimaradt az életemből. A testvérem nézett régen folyton hasonló mérkőzéseket ... (2009.12.15. 09:08) Higgins a csúcson
  • Farkas Árpád: Jó mérkőzés volt, s szerencsére az nyert, akinek drukkoltam. Örülök, hogy visszatértél! (2009.05.07. 20:49) Higgins a csúcson
  • tibor2: Én nagy snooker rajongó vagyok. És a döntőben Higginsnek szurkolok. (2009.05.04. 01:32) Győzött a rutin
  • Takika: Csak a pontossag kedveert: 9-7 volt az elso nap utan, utana nyert 5-ot Murphy, lett 14-7, azutan 1... (2009.05.03. 12:30) Győzött a rutin
  • takee01: Ha érdekelnek benneteket a legfrissebb hírek a snooker világából, akkor itt a helyetek: www.netrip... (2008.10.24. 12:19) Shanghai Masters 1. nap
  • Utolsó 20

Magáról a játékról

Statisztika

A világbajnok távozott

2008.01.16. 22:19 Fredy

    Egy profi blogíró biztos azt mondaná, hogy a következő mondatot soha nem szabad leírni, de én mégis megteszem. Mentegetőzök: A kissé hiányos bejelenkezéseket pusztán a vizsgaidőszaknak tudjátok be és ne a tájékoztatás igényének csökkenésének. Szóval remélem itt a snoooker blogok és oldalak erdejében még egy nyugott, stabil pont az én kis szigetem. Huh. Na hagyjuk ezt és lássuk a tényeket.

    A korábbi cikkemben megtudhattatok 2 nevet (Maguire és Murphy) a legjobb nyolc között lévők névsorából. Az azóta eltelt napokban kirajzolódott a többi továbbjutó neve is a Wembley-ben.

    Maguire azzal a Mark Selby-vel fog játszani majd, aki Stephen Hendry-t búcsúztatta az első fordulóban. A mérkőzésre az lenne a legjellemzőbb mondat, hogy "az egyik rosszabb volt, mint a másik". Rengeteg hibát vétettek a játékosok, és a poziccionálások sem voltak magabiztosak. Selby például rendszeresen nem tudott visszaállni a kékre megfelelően. Ez néha már őt is mosolyra fakasztotta. A végén is mosolyoghatott, hisz a döntő frame az övé lett és ezzel ott van a legjobb nyolc között.

Íme egy kis részlet:



    Ken Doherty
és Mark Williams csatájából Doherty került ki győztesen. A mérkőzést nem követtem élőben, de a 6-2-es végeredményből arra tudok következtetni, hogy Williams nem tanusított nagy ellenállást.

    A szőke ausztrál és a tapasztalt hong-kongi mérkőzését Marco Fu-nak sikerült megnyernie. A 6-5-ös végeredmény nemcsak Fu utóbbi időben mutatkozó jó formájának, hanem Robertson gyenge teljesítményének is köszönhető volt.

A Greame Dott - Stephen Lee összecsapáson is dönő frame-ig húzták a fiúk, miután Lee 5-2-ről kiegyenlített 5-5-re. Ez a fantasztikus lendület nem hagyott alább később sem. A végén 6-5-re hozta a mérkőzést és ezzel bebiztosította a helyét a legjobb nyolc között.

    Peter Ebdon
és Ryan Day  nagy csatát vívott a továbbjutásért. A "villámsnookernek" egyáltalán nem nevezhető játékban a végén mégiscsak a papírforma igazolódott és Ebdon 6-4-re győzött.

    A legnagyobb meglepetést azonban a még mindig csak 20 éves(!) kínai Ding Junhui szálította számunkra azzal, hogy kiejtette a jelenlegi világbajnokot John Higgins-t. A 6-4-re megnyert meccsen ráadásul egy 135-ös break-et is megvillantott, ami eddig a legnagyobb a tornán. ez neki nem nagy dolog, hiszen tavaly az első mérkőzésén 147-et lökött. Ha megismételné ezt a teljesítményt 25.000 fonttal tömnék tele a zsebét. Így meg kell elégednie a 10.000 fontos legnagyobb breaknek járó summával, ha nem dönti meg valaki a tornán.


Szólj hozzá!

Címkék: ronnie ding ebdon doherty higgins selby masters

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker.blog.hu/api/trackback/id/tr1300203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása