HTML

Snooker blog

Nagy Gergő, debreceni snooker rajongó blogja a múltról, a nagyokról és a jelen érdekességeiről. Versenyek, interjúk és videók a legszebb mérkőzésekről.

E-mail: snookerblog@gmail.com

Utolsó kommentek

  • fűrészpor: Hát ez a játék nekem kimaradt az életemből. A testvérem nézett régen folyton hasonló mérkőzéseket ... (2009.12.15. 09:08) Higgins a csúcson
  • Farkas Árpád: Jó mérkőzés volt, s szerencsére az nyert, akinek drukkoltam. Örülök, hogy visszatértél! (2009.05.07. 20:49) Higgins a csúcson
  • tibor2: Én nagy snooker rajongó vagyok. És a döntőben Higginsnek szurkolok. (2009.05.04. 01:32) Győzött a rutin
  • Takika: Csak a pontossag kedveert: 9-7 volt az elso nap utan, utana nyert 5-ot Murphy, lett 14-7, azutan 1... (2009.05.03. 12:30) Győzött a rutin
  • takee01: Ha érdekelnek benneteket a legfrissebb hírek a snooker világából, akkor itt a helyetek: www.netrip... (2008.10.24. 12:19) Shanghai Masters 1. nap
  • Utolsó 20

Magáról a játékról

Statisztika

Higgins a csúcson

2009.05.04. 21:57 Fredy

  John Higgins ismét odaért a snookeristák hegyének legmagasabb ormára, hiszen harmadik világbajnoki címét is sikerült megszereznie. Shaun Murphy-nek be kell érnie a 125.000 fontot jelentő ezüstéremmel, de a világranglistán még így is a dobogóra állhat, míg skót ellenfele csak a negyedik helyre jött fel ezzel a győzelemmel.

 Ez a csúcsratörés tulajdonképpen már tegnap eldőlni látszott, amikor Higgins a második rész után 11-5-re vezetett és nyugodtabban aludhatott (és valószínűleg pihenhetett) rá a döntő második napjára.

 A 18-9-es végeredményre ránézve azt gondolnánk, hogy Murphy tejesen alárendelt szerepben játszott, de ez nem lenne teljesen igaz. Szerintem egyikőjük sem nyujtott valami óriásian kimagaslót és ebből kifolyólag nem ez volt életem legjobb mérkőzése. Természetesen Higgins megérdemelte a győzelmet és abszolút jó helyre került az a trófea, de nem feledkeznék meg olyan emberek teljesítményéről ezen a vb-n, mint Hendry, Robertson vagy Day.

 Ezennel vége ennek a szezonnak, de a snookernek nem!!! A hétvégén Portugáliában turnézik az immáron háromszoros világbajnok által életre keltett Snooker World Series. Tehát az élet nem áll meg és reméljük a következő szezon kezdetéig kiszolgálnak minket a tv-k, ha másnem egy kis ismétléssel a szezon legjobb frame-jeiből.

Gratula Higginsnek és köszönet az összes olvasónak aki észrevette, hogy újra írok.

2 komment

Címkék: murphy világbajnokság döntő higgins

Győzött a rutin

2009.05.03. 10:24 Fredy

Mostmár tudjuk egészen pontosan, hogy ki fogja játszani az idei világbajnoki döntőt. Higgins ellenfele 2005 világbajnoka, Shaun Murphy lesz.

Mindketten egy-egy fiatal snookeristát hagytak maguk mögött az elődöntőkben, tehát kimondhatjuk:igenis számít, hogy ki és, hogy mennyi nagy meccsen van túl eddig.

Shaun Murphy tegnap este az ausztrál, balkezes zsenit, Neil Robertsont győzte le egy óriási csatában. A tegnapi napnak 14-7-es Murphy vezetéssel vágtak neki a fiúk, amiből az esti szakaszra hármat sikerült ledolgoznia Robertsonnak, így 14-10-zel várhatta a megváltást. Ez részben be is következett, mert sikerült kiegyenlítene. Ez a Crucible történetének egyik legnagyobb visszatérésének mondható!!!

De személyes nagy sajnálatomra ez sem volt elég,mert az utolsó 3 frame-et Murphy simán behúzta és így ő lehet ott a mai döntőben.

A világranglista 3. helyezetje (Murphy) fog találkozni az 5. helyezettel (Higgins), ami nagy szellemi párharcot ígér. Ráadásul mindketten nyertek már világbajnokságot, tehát tudják miről kell dönteniük.

12.30-tól követhetjük figyelemmel a döntőt, melynek majd csak holnap este lesz eredménye és megtudhatjuk, hogy a skót, wishaw-i avrázslóhoz, vagy az angol mágushoz vándorol-e 2009 világbajnoki trófeája.

2 komment

Címkék: murphy világbajnokság döntő neil robertson higgins john shaun

Visszatérés

2009.05.02. 18:34 Fredy

Tudom, tudom... Ne is mondjátok. Igen, nagyon régen nem írtam erre a picinyke oldalra, mely próbálja összefoglalni a snookerrel kapcsolatos információkat. De újra erőre kaptam és remélhetőleg bele tudom vetni magam az írásba.

A legfontosabb mégis az, hogy holnap megkezdődik az egész évben várt világbajnoki döntő, melynek egyik résztvevője, a két éve is döntőt játszó és meg is nyerő John Higgins.

Higgins a még pimaszul fiatal, mindössze 23 éves Mark Allen-t verte óriási csatában 17-13-ra az elődöntőben.

Ellenfele a ma este 20.00 órától kezdődő Shaun Murphy - Neil Robertson mérkőzés győztese lesz.

Ez csak egy hirtelen tájékoztató volt. A részletekről később. Tényleg!!!

Szólj hozzá!

Címkék: mark murphy világbajnokság neil robertson higgins john allen shaun

Shanghai Masters 1. nap

2008.09.30. 21:35 Fredy

Nem akármilyen eredmények születtek már  rögtön az első napon Shanghai-ban. Ennek én kifejezetten örülök,hiszen így izgalmasabb a közvetítés minden perce. No, fussunk neki!

Az első és legfontosabb közölni való tény, hogy a címvédő Dominic Dale biztos, hogy nem fogja megvédeni a címét. Steve Davis a döntő frame-ben erősebbnek bizonyult ellenfelénél és így ő jászhat majd a Ding Junhui - Dave Harold mérkőzés győztesével.

A másik fontos információ, hogy Jimmy "Whirlwind" White bejutott a wildcard körből, de a másik balkezes Mark King ellen elvérzett a döntő frame-ben.

A többszörös világbajnok snookerlegenda Stephen Hendry is kikapott Ricky Walden-től 5-4-re.

Higgins meccsét látva, nem nyújtott valami meggyőző teljesítményt Tom Ford ellen.

További eredmények:

Dominic Dale (Wal) 4-5 Steve Davis (Eng)

John Higgins (Sco) 5-4 Tom Ford (Eng)

Joe Perry (Eng) 5-1 Matthew Stevens (Wal)

Mark Selby (Eng) 5-1 Judd Trump (Eng)

Ronnie O'Sullivan (Eng) 5-2 Stuart Pettman (Eng)

Neil Robertson (Aus) 5-2 Fergal O'Brien (Ire)

Stephen Hendry (Sco) 4-5 Ricky Walden (Eng)

Mark King (Eng) 5-4 Jimmy White (Eng)

1 komment

Címkék: hendry davis higgins shanghai masters dominic dale

Újabb torna közeledik!

2008.09.28. 17:30 Fredy

  Már csak egyetlen egyet kell aludni mindazoknak, akik követni akarják a legfrissebb snookertorna eseményeit. A versenyzők a mesés Kínába utaznak, hogy megküzdjenek a Shanghai Masters bajnoki címéért.

 A Shanghai Masters még nem nagy múltra visszatekintő verseny, hiszen csak az első születésnapjá ünnepelheti. Ezért visszamenőleges óriási statisztikákról és eredményekről nehéz beszámolni. Az először tavaly megrendezésre kerülő torna címvédője Dominic Dale, aki a döntőben a walesi Ryan Day-t verte 10-6-ra. dale-nek nem lesz könnyű dolga, mert már az első körben a nagyon tapasztalt Steve Davis-szel kell megmérkőznie. Lássuk a piszkos anyagiakat. Az első helyezett 52.000 fonttal, míg a másik döntős 25.000-rel térhet nyugovóra. A két elődöntős helyért 12.500, míg a maximum breakért 20.000 font a becses jutalom.

  Holnap reggel kilencre van kezdés kiírva; reméljük tartják magukat az időponthoz. Mindenkinek kellemes szorakozást!

 

Szólj hozzá!

Címkék: davis day masters steve dominic dale sanghai ryan

Már csak nyolc legény a vidéken

2008.08.29. 08:51 Fredy

Sajnos az utóbbi napokban nem sikerült az eredményeket rendesen közölni veletek, mert a sebészek nem kíméltek a gyakorlatom során és a műtőben nincs sok net. Na, szóval... Már csak nyolc ember maradt aki menyerheti a tornát és nem mindig az esélyes jutott tovább.

Az egyik ilyen számomra érdekes eredmény Mark Selby és Ian McCulloch összecsapása, melyben a döntő frame-et McCulloch nyerte és így John Higgins-szel játszhat a következő fordulóban.

Dave Harold is tovább szárnyal, hiszen Dottután Stephen Lee-t is maga alá gyűrte a döntő frame-ben. Maguire izgulhat.

Barry Hawkins is jó formában van. Maco Fu után Ryan Day sem tudta megállítani.A legjbb négy közzé visont Ronnie-val kell megmérkőznie.

Íme az eredmények:

John Higgins (Sco) 5-1 Liang Wenbo (Chn)

Stephen Maguire (Sco) 5-4 Alan McManus (Sco)

Mark Allen (NI) 5-3 Mark Williams (Wal)

Stephen Lee (Eng) 4-5 Dave Harold (Eng)

Mark Selby (Eng) 4-5 Ian McCulloch (Eng)

Ali Carter (Eng) 5-2 Mark Davis (Eng)

Ronnie O'Sullivan (Eng) 5-3 Joe Perry (Eng)

Ryan Day (Wal) 3-5 Barry Hawkins (Eng)

Ma is jó és izgalmas program lesz és reméljük, hgy a nagy breakek sem maradnak el.

A mai program:

Stephen Maguire (Sco) v Dave Harold (Eng)

John Higgins (Sco) v Ian McCulloch (Eng)

Ronnie O'Sullivan (Eng) v Barry Hawkins (Eng)

Allister Carter (Eng) v Mark Allen (NI)

 

Szólj hozzá!

Címkék: ír kupa mark észak ronnie selby dave ireland trophy osullivan harold nrthern

Skalpolások

2008.08.26. 19:04 Fredy

Haladunk előre az idei Észak-Ír Kupa sorozatában és a legjobb 32 már kialakult és beléptünk a 16 közzé. Formálódik a lehetséges finalisták listája és történt néhány meglepetés is.

Aki már biztos, hogy a legjobb 16 között van, az Stephen Maguire, Dave Harold és Ian McCulloch. Maguire, Holt-ot verte ellentmondást nem tűrően, 5-1-re, így megmaradt az esélye arr, hogy megvédje a címét. Harold és McCulloch is meglepetést okozott (ha lehet ezt az ellenfelek mostanság bemtatott teljesítményéből kiindulva állítani), hiszen előbbi Dott-ot, míg utóbbi Neil Robertson-t búcsúztatta. Úgy néz ki, hogy a "nagy" nevek, ha nem játszanak jól, akkor a "kicsik" simán fejüket veszik rendszeresen.

Másik két esélyes is haza lett küldve a fiatal Lian Wenbo és Mark Williams által. Wenbo, Peter Ebdon-nak egy frame-et sem adott, míg Williams Shaun Murphy-t verte 5-2-re.

További eredmények:

Stephen Maguire (Sco) 5-1 Michael Holt (Eng)
Neil Robertson (Aus) 2-5 Ian McCulloch (Eng)
Graeme Dott (Sco) 3-4 Dave Harold (Eng)
Shaun Murphy (Eng) 1-3 Mark Williams (Wal)

Mark Davis (Eng) bt Joe Swail (NIrl) 5-4

Stuart Pettman (Eng) bt Nigel Bond (Eng) 5-1
Barry Hawkins (Eng) bt Jimmy White (Eng) 5-3
Michael Holt (Eng) bt Fergal O'Brien (Irl) 5-3
Andrew Higginson (Eng) bt Anthony Hamilton (Eng) 5-3
Rory McLeod (Eng) bt Stuart Bingham (Eng) 5-4
Jamie Cope (Eng) bt David Gray (Eng) 5-4
Ken Doherty (Irl) bt Gerard Greene (NIrl) 5-2

Egy nagyon érdekesnek igérkező mérkőzés alakult ki Doherty győzelmével, mert a 32 között Ronnie O'Sullivan-nel fog megmérkőzni!

Szólj hozzá!

Címkék: ír kupa észak ronnie robertson maguire

Elkezdődött a szezon!

2008.08.25. 10:14 Fredy

 Hivatalosan is elkezdődött az idény első pontszerő tornája, a Northern Ireland Trophy, ismertebb nevén az Észak-Ír Kupa. A belfasti Waterfront Hall nevű impozáns épületben a legjobb 32-be kerülésért folytak és folynak a mérkőzések. A végső győztes 5000 ponttal gazdagodik, a második 4000, míg az elődöntősök 3200, a negyeddöntősök pedig 2500  ponttal lesznek gazdagabbak. A pénzdíjak sem elhanyagolhatóak, hiszen a legjobb 30.000, a második pedig 15.000 fonttal gyarapodik, de a tornán több mint 200.000 font lel majd gazdára.

Lássuk az eredményeket!

Mark Williams (Wal) 5-3 Marcus Campbell (Sco)
Ian McCulloch (Eng) 5-4 Mike Dunn (Eng)
Dave Harold (Eng) 5-2 Ricky Walden (Eng)
Matthew Stevens (Wal) 2-5 Alan McManus (Sco)
Stephen Lee (Eng) 5-3 Judd Trump (Eng)
Dominic Dale (Wal) 5-4 Adrian Gunnell (Eng)
Steve Davis (Eng) 3-5 Liang Wenbo (Chi)
Michael Judge (Ire) 4-5 Dave Gilbert (Eng)

  Talán a legnagyobb meglepetés Matthew Stevens kiesése jelenti, bár az utóbbi évek teljesítménye alapján...inkább nem folytatom.

 A másik fájó pont számomra a snooker legendás alakjának, Steve Davisnek a kiesése, hiszen én még mindig nagyon szeretem nézni,ahogy játszik. Wenbo a Crucible-ben elért negyeddöntő óta ragyog a snooker egén. Valószínűleg számolnunk kell vele a továbbiakban is.

  A következő fordulóban ezen eredmények tudatában várható néhány érdekesebb összecsapás, mint például a Stephen Hendry - Stephen Lee vagy a Shaun Murphy - Mark Williams összecsapás.

 

A mai napon az alábbi mérkőzések lesznek:

Joe Swail (NI) v Mark Davis (Eng)
Barry Hawkins (Eng) v Jimmy White (Eng)
Nigel Bond (Eng) v Stuart Pettman (Eng)
Fergal O'Brien (Ire) v Michael Holt (Eng)
Stuart Bingham (Eng) v Rory McLeod (Eng)
Anthony Hamilton (Eng) v Andrew Higginson (Eng)

Ken Doherty (Ire) v Gerard Greene (NI)
Jamie Cope (Eng) v David Gray (Eng)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: stephen matthew kupa hendry stevens davis steve észak ír lian wenbo

A Rakéta máshol is gyors

2008.08.18. 08:34 Fredy

  Szerintem mindenki nagy kedvence, a jelenlegi viláranglista vezető és világbajnok Ronnie O'Sullivan nem csak a snookerasztal mellet nagyon gyors. Ronnie sportemberi minőségét emeli az a tény, hogy az angol zseni a hobbijának tekintett futásban is megállja a helyét.

 Legutóbb egy futóversenyen, melyet Basildon-ban (Essex) rendeztek, az 5-km-es távot a harmadik helyen fejezte be. Ez már számára nem is biztos, hogy annyira meglepő, hiszen májusban egy szintén 5 km hosszú versenyt Eppingben megnyert.

Így nyilatkozott a Basildon Echo-nak:

 "Nagyon boldog vagyok. Heti 50 mérföldet szoktam futni, amikor a snooker engedi, de néha csak 25 mérföld sikerül. Nagyon boldog voltam , amikor megnyertem az eppingi versenyt májusban. A futás nagyon jó nekem, segít a felkészülésben."

 Ronnie-t a saját sportjában (melyben azért még mindig jobb "egy picit") legközelebb augusztusban láthatjuk a Northern Ireland Trophy-n.

Szólj hozzá!

Címkék: ronnie northern ireland trophy osullivan

Nyerményjáték! Csak igazi rajongóknak!

2008.07.24. 10:30 Fredy

A híres Crucible színház és a World Snooker Association nyereményjátékot hirdet a snookerfanok népes táborának.

A díj nem más, mint a Crucible egyedinek mondható szőnyegének egy darabja.

Eme becses felajánlás igazán "nagy érték" lehet egy megszállotnak, d a többi snookerrajongónak szerintem csak egy szőnyeg. Mondjuk, ha Ronnie törülközőjét vagy dákóját ajánlanák fel, az már valami lenne.

A játékban való részvételhez nem kell diploma. Egy mail-t kell küldeni a competitions@worldsnooker.com címre, "carpet" tárgy megjelőlésével, névvel, címmel, telefonszámmal és egy megoldással arra a kérdésre, hogy ki a jelenlegi világbajnok (?).

A feladat adott. Hajrá!

1 komment

Címkék: snooker crucible

Eredmények Kínából

2008.03.28. 10:08 Fredy

Az egyik részén már túlvagyunk az idei China Open-nek, de még a java hátra van. Volt néhány meglepetés, de szerintem a következő napokban sem fogunk unatkozni.

A legfájóbb emlék erről a tornáról számomra Ronnie kiesése. A meccs elején már látszott, hogy nem igazán veszi komolyan a Marco Fu-val vívott csatát. Meg is lett a veszte a kétszeres világbajnoknak, hisz Fu a tőle megszokott precíz, pontos, kimért játékot játszva, 5-4-re nyert. Fu-nak sem tartott sokáig az ünneplés, hiszen a következő mérkőzésén Mark Selby-vel hozta össze a sors, de csak három frame-et tudott nyerni. Ezzel (és, hogy Higgins simán verte Mark King-et 5-1-re) létrejött a tavalyi világbajnoki döntő revansa, amit ma 12.30-tól játszanak.

Graeme Dott-nak sem jöttek be a számításai és tovább folytatódik a rossz szériája. Őt Barry Pinches búcsúztatta 5-1-es végeredménnyel.

A hazaiak reménysége, Ding Junhui is kiesett. A megfázással küzködő kínai sztár Shaun Murphy ellen produkált egy fantasztikusan jó meccset. Bár a döntő frame-ben alulmaradt, de nincs miért szégyenkeznie.

Korábbi eredmények:

Barry Pinches (Eng) 1-5 Nigel Bond (Eng)
Stephen Maguire (Sco) 5-2 Barry Hawkins (Eng)
Peter Ebdon (Eng) 2-5 Mark Williams (Wal)
Ryan Day (Wal) 5-3 Ken Doherty (Ire)
Shaun Murphy (Eng) 5-4 Ding Junhui (Chn)
Ali Carter (Eng) 3-5 Mark Allen (NI)
Marco Fu (HK) 3-5 Mark Selby (Eng)
Mark King (Eng) 1-5 John Higgins (Sco)

Negyeddöntők:

Nigel Bond (Eng) 0-5 Stephen Maguire (Sco)
Mark Williams (Wal) 3-5 Ryan Day (Wal)

1 komment

Címkék: open china ronnie dott higgins selby

Szemeteket Kínára szegezzétek!

2008.03.21. 08:47 Fredy

    Remélem ,hogy nem felejtette el senki, hogy még egy kínai verseny van az idei versenyszezonban a Sanghai Masters-en kívül. Ez nem más, mint a China Open.

    A verseny héfőn veszi a rajtot és egy héten keresztül élvezhetjük. A lebonyolítás a megszokott rendben zajlik. A világranglista legjobb 16 versenyzője, 16 selejezős és 8 wild card-os kínai snookerista.

    Kínában nem akármilyen fogadatásban lesz részük a versenyzőknek. Az olimpiai stadion- melyet csak madárfészeknek hív mindenki- mellett egy úgynevezett "vizi kocka" került felépítésre. Ebben lesznek megrendezve a vizi olimpiai számok és a snooker nyitógálája is.

    A tavalyi versenyt Graeme Dott nyerte, miután a döntőben Jamie Cope-ot verte 9-5-re. Dott idei szezonja a nullával egyenértékű, amit egy nyilakozatban ő is közzé tett:

"Iszonyú ez a szezon. Csak remélni tudom, hogy a közelébe tudok kerülni a tavalyi kínai formámhoz, ami életem legjobbja volt."

    Dott az utóbbi 13 tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni.

"Minden vágyam, hogy nyerjek egy meccset és az talán kimozdítana ebből az állaptból."

    Mindezek oka valószínűleg apósának és egyben korábbi menedzserének, Alex Lambie-nak az elvesztése 2006 decemberében.

    Dott reménykedik a méltó helytállásban ezért megint korábban a helyszínre utazott, hogy ne zavarja meg az időátállás. Ráférne valami nagy mutatvány, mert lassan vége  szezonnak és ő csak a 11. a provizórikus ranglistán.

Szólj hozzá!

Címkék: open china 2008 dott cope jamie raeme

Új nyaralási célpont: Snooker Akadémia

2008.03.18. 09:39 Fredy

    Létezik egy hely a világban, ahol mindenki szívesen elöltené az idejét. Ez a hely a snooker akadémiája, ahol a legnagyobb mesterektől tanulhat az ember.

    Az akadémia 2006 júliusában nyitotta meg kapuit. A 6000 m² alapterületű létesítmény Sheffield-ben került megépítésre. A nyolc darab Riley Aristocrat asztalon olyan nevek edzenek, mint Peter Ebdon, Ding Junhui, Lian Wenbo, Liu Chuang és Mark Allen. Ők mindannyian az idei világbajnokság résztvevői között vannak, tehát a referenciáik nem kérdésesek. A három vezetőedző Barry Stark, Garry Baldrey és Derek Hill.

    Nemcsak profi játékosok léphetnek csak be eme fantasztikus épület ajtaján, hanem amatőrök is. Nekik nyári, 5 napos kurzusok indulnak folyamatosan. Az 5 nap folyamán megismerkedhetnek a snooker rejtelmeivel, de ezen kívül táplálkozási és pszichológiai tanácsadásban is részesülnek. Az edzések csoportosan és egyénileg is zajlanak.

Az idei időpontok a kövekezőek:

Március   24-28
Július  21-25
Július 28 - Augusztus 1
Augusztus   4-8
Augusztus 11-15
Augusztus 18-22


    Egy kurzus díja 500 angol font, mely tartalmazza a szállást (szállást nélkül 400), oktatási díjat és az ellátást. A helyfoglalásért és további információért az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: 0114 243 4477
 

1 komment

Címkék: akadémia snooker ding junhui ebdon peter

Mark Selby jótékonykodik

2008.03.16. 08:47 Fredy

    Mark Selby nagy megtisztelteésben részesült a héten. Szerdán egy jótékonysági vacsorán olyan nagy nevekkel ülhetett egy asztalnál, mint a futballegenda Sir Bobby Charlton. A vacsora a Windsor Kastélyban volt megrendezve. A nagy sportolók ezzel támogattak egy fiatalokat segítő alapítványt. Persze ők sem jártak rosszul, hiszen megnézhették közelről egymás óriási becsben tartott trófeáit.

    A múltkori cikkben a világbajnokság selejtezőinek végeredményét ugyan közöltem, de azt, hogy ki kivel fog játszani, azt nem. Most pótolnám az elmaradásomat.

A párosítás:

Ken Doherty (Ire) - Liang Wenbo (Chn)
John Higgins (Sco) - Matthew Stevens (Wal)
Ali Carter (Eng) - Barry Hawkins (Eng)
Ding Junhui (Chn) - Marco Fu (HK)
Mark Selby (Eng) - Mark King (Eng)
Peter Ebdon (Eng) - Jamie Cope (Eng)
Neil Robertson (Aus) - Nigel Bond (Eng)
Steve Davis (Eng) - Stuart Bingham (Eng)
Ryan Day (Wal) - Michael Judge (Eng)
Ronnie O'Sullivan (Eng) - Liu Chuang (Chn)
Mark Williams (Wal) - Mark Davis (Eng)
Graeme Dott (Sco) - Joe Perry (Eng)
Shaun Murphy (Eng) - Dave Harold (Eng)
Stephen Lee (Eng) - Joe Swail (NI)
Stephen Hendry (Sco) - Mark Allen (NI)
Stephen Maguire (Sco) - Anthony Hamilton (Eng)

Én személy szerint a Stevens - Higgins, Ding - Fu és az Ebdon - Cope csatát várom a legjobban. Szerintem érdekesek lesznek.
Egyébként ezen az oldalon a teljes vb-t élőben fogják online közvetíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: mark világbajnokság selby

A legfontosabb selejtező

2008.03.11. 09:19 Fredy

    Lejátszották az idei világbajnokság utolsó seletezőkörét és ezzel létrejött az első kör névsora.

    Sajnos nagy szívfájdalmaim voltak, mikor az erdményeket megláttam. Ezt legfőképpen Judd Trump esetében volt elmondható. Nagyon szerettem volna, ha bekerül, hiszen nem sokon múlott. Egyébként Ali Carter-rel játszott volna az első fordulóban.

    Sokak nagy bánatára a snookerlegenda Jimmy White sem lehet ott a Crucible Színházban tavasszal. Őt Mark King búcsúztatta 10-3-as végeredménnyel. White arra panaszkodott, hogy a szombati nap folyamán megrándult a nyaka és így vasárnap egész nap masszázsra volt szüksége. A vereség ellenére megigérte, hogy jövőre is visszatér.

    A másik legenda John Parrot sem lesz ott a világbajnokság legjobb 32 játékosa között, hiszen kikapott Joe Perry-től 10-8-ra.

    Nagy meglepetésre Dominic Dale is kikapott a döntő frame-ben és ezzel kínai ellenfele, Liu Chuang játszik majd Neil Robertson-nal a 16-ba kerülésért.

Eredmények:

Mark King (Eng) - Jimmy White (Eng) 10-3
Joe Perry (Eng) - John Parrott (Eng) 10-8
Jamie Cope (Eng) - Fergal O’Brien (Irl) 10-5
Liu Chuang (Chn) - Dominic Dale (Wal) 10-9
Anthony Hamilton (Eng) - Scott MacKenzie (Sco) 10-2
Dave Harold (Eng) - Mike Dunn (Eng) 10-4
Michael Judge (Irl) - Michael Holt (Eng) 10-6
Barry Hawkins (Eng) - Andy Hicks (Eng) 10-8
Mark Davis (Eng) - Gerard Greene (NIrl) 10-2
Stuart Bingham (Eng) - Adrian Gunnell (Eng) 10-3,
Marco Fu (Hkg) - Alan McManus (Sco) 10-3
Liang Wenbo (Chn) - Ian McCulloch (Eng) 10-5
Matthew Stevens (Wal) - Rory McLeod (Eng) 10-5
Joe Swail (NIrl) - Judd Trump (Eng) 10-9

Szólj hozzá!

Címkék: crucible white trump parrott jimmy vlágbajnokság

Jövőbe néző

2008.03.04. 20:03 Fredy

    A Snooker Világszövetség álláspontja szerint a következő szezonban, a Észak-Ír Kupa időpontja módodulni fog.

    Az idei szezonban mint tudjuk November elején került megrendezésre a torna és Stephen Maguire 9-5-re verte az ír Fergal O'Brien-t. A következő Northern Ireland Trophy augusztus 24-én kezdődik majd és szintén egy hetet fog "elrabolni" az időnkből.

    Ez pont nem fogja zavarni a más sportágakat is kedvelő nézők nyári órarendjét, hiszen ez a pekingi olimpia zárónapja. Más helyzetben vannak azok viszont, akik a Paul Hunter emlékére, augusztus 28 és 31 között, a németországi Fürth városában megrendezendő tornát is figyelemmel akarják követni, mert ezzel némileg ütközik ez az időpont.

    A másik említésre méltó dolog, hogy az idei világbajnokság legvégső selejtezőit vívják meg március 7 és 11 között. Meglájuk kinek sikerül a főtáblára kerülnie.

Szólj hozzá!

Címkék: stephen kupa maguire paul hunter northern észak ír ireland trophy fergal obrien

Születésnap

2008.02.27. 19:21 Fredy

    Igen immáron egy éves lett ez a kicsiny blog. Tavaly ilyenkor jelentettük be, hogy megalakultunk és másnapra már el is készült az első igazi poszt. Remélem eddig sikeres és érdekes munkát tudtunk nyújtani minden kedves olvasónknak.

    Sajnos egy szomorú hírt is be kell, hogy jelentsek. A másik snookerrajongó és munkatárs Ncurse már nem fog velemtartani ebben a misszióban, mert saját kitűnő blogjai (Scienceroll és Mediq) teszik ki ideje nagyrészét.

    Kéréssel is fordulnék a szeretett olvasóim egy részéhez. A debreceni és környéki olvasók legyenek már szívesek visszajelezni nekem, hogy mit szólnának egy amatőröknek megrendezendő snooker és pool versenyhez. A verseny színonlas lenne és értékes nyereményekért zajlana.

1 komment

Selby a csúcson

2008.02.18. 10:28 Fredy

    Mark Selby-nek a Mesterek Tornája után sikerült megnyernie az idei Welsh Open-t is Ronnie O'Sullivan ellen, egy hatalmas végjáték segítségével. A döntőbe vezető úton, Ronnie Murphy-n jutott túl, mí Selby Hendry-t taszította le.

    A döntőben aztán az első frame-et egy 77-es break-kel Selby megnyerte és 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos. Nem volt ugyan csak egy százas break (Ronnie 108 és ezzel lett 4-4), de minden break 50 felett volt, ami azt jelezte, hogy nem akármilyen színvonalon fog lezajlani a döntő.

    Ezután Ronnie egy 93-as és egy 135-ös break-kel két frame-es előnyre tett szert (6-4). Ez lett a torna 2.legnagyobb break-je. A legnagyobbat is (143) Ronnie lökte Murphy ellen, mely 2000 fontot jelentett Ronnie számára. Ez az előny háromra duzzadt a következő frame-ek során és ezzel már 8-5 volt az állás. Ekkor már mindenki úgy gondolta, hogy Ronnie nyert. De...

A döntő frame első szakasza:
Selby szárnyakat kapott és zsinórban hozott 3 frame-et és jöhetett a döntő frame. Ebben Selby bizonyult jobbnak és 72-37-re megnyerte. Mark Selby így 35.000 fonttal lett gazdagabb. Gratulálunk neki!

Szólj hozzá!

Címkék: wales döntő ronnie selby welsh

Lesújtottak a walesi bárdok

2008.02.14. 17:47 Fredy

    A legutóbbi jelentés óta meglehetősen átrendeződött a névsor a Welsh Open-en. Fejek hullottak az asztalok alá a továbbjutást érő küzdelmek során.

    Ilyen nagy kiesőnek számít Matthew Stevens, akit Tian Pengfei ejtett ki a 48 között, egy 5-4-re megnyert szoros küzdelemben.

    Peter Ebdon se volt a csúcson, hiszen Joe Perry ellen mindössze egy árva frame-et sikerült begyűjtenie. Joe Perry továbbhaladt ezen a vonalon és Stuart Bingham-nek is odavágott egy 5-2-est. Pedig Bingham lendületben volt, hiszen Stephen Maguire-t búcsúztatta az előző fordulóban.

    Ronnie és Trump csatájából természetesen az öregebb került ki győztesen (még egyenlőre) és így létrejött álmaim mérkőzése újból. Steve Davis még mindig nagyon jól jászik, ami a safety játékából kitűnik, de már sajnos nem a régi és így kikapott Ronnie-tól 5-3-ra.

    Az általam esélyesebbnek hitt Marco Fu kikapott a korábi világbajnok Mark Williams-től és így Williams a Málta Kupa bajnokával, Murphy-vel játszhat a legjobb nyolc közzé jutásért.

    Mark Selby és Ken Doherty mérkőzése nem sikerült annyira szorosra, mint ahogy vártam. Selby 5-2-re simán hozta a meccset és ezzel létrejön a világbajnoki döntő vissazvágója Higgins ellen.

Eredmények:

Ronnie O'Sullivan (Eng) 5-3 Steve Davis (Eng)
Joe Perry (Eng) 5-2 Stuart Bingham (Eng)
Ken Doherty (Ire) 2-5 Mark Selby (Eng)
Ronnie O’Sullivan (Eng) 5-3 Judd Trump (Eng)
Stephen Lee (Eng) 5-3 Andrew Higginson (Eng)
Ken Doherty (Irl) 5-3 Alan McManus (Sco)
Stephen Hendry (Sco) 5-1 Michael Holt (Eng)
Ali Carter (Eng) 5-2 Tian Pengfei (Chi)
Ding Junhui (Chi) 5-4 Marcus Campbell (Sco)
Joe Perry (Eng) 5-1 Peter Ebdon (Eng)
Mark Williams (Wal) 5-4 Marco Fu (Hkg)
Shaun Murphy (Eng) 5-3 Ian McCulloch (Eng)
Neil Robertson (Aus) 3-5 Ali Carter (Eng)
Stephen Lee (Eng) 5-2 Michael Judge (Ire)
Stephen Hendry (Sco) 5-4 Ryan Day (Wal)
Mark Williams (Wal) 2-5 Shaun Murphy (Eng)
Ding Junhui (Chn) 1-5 John Higgins (Sco)

 

Holnap 14.00-tól lesz snooker!


2 komment

Címkék: open wales ronnie stevens ebdon davis doherty selby welsh

Jelentés Walesből

2008.02.12. 22:37 Fredy

    Walesben már néhányan a legjobb 16 közzé kerültek és természetesen voltak meglepetések is.

    Az első fordulóban rögtön búcsúzniuk kellett kedvencüktől a Graeme Dott rajongóknak. Michel Judge a döntő 9. frame-ben múlta felül a korábbi világbajnokot.

    A másik nagy történés a fiatal zseni, Judd Trump bejutása a legjobb 32-be. A mindössze 18 éves fenegyerek Joe Swail-t verte 5-2-re és a breaklistán is -holtversenyben Stuart Bingham-mel- az első helyen állt egy 123-assal. A következő fordulóban pedig Ronnie O'Sullivan-nel találkozik majd.

    David Roe is nagy mérkőzésen van túl, hisz Barry Hawkins-szal kellett megmérkőznie a     32-be jutásért. Itt Higgins-szel találkozott és nagyon jól kezdett. 3-1-es vezetés után Higgins azért megmutatta egy 125-ös breakkel, hogy nem adta fel.

Érdekesség számba megy még, hogy Dominic Dale is búcsúzott az Alan McManus-tól elszenvedett 5-2-es vereség után.

További eredmények:

Joe Swail (NI) 2-5 Judd Trump (Eng)
Dominic Dale (Wal) 2-5 Alan McManus (Sco)
Marco Fu (HK) 5-3 Adrian Gunnell (Eng)
Neil Robertson (Aus) 5-1 Jamie Cope (Eng)
Mark Selby (Eng) 5-1 Dave Harold (Eng)
Ryan Day (Wal) 5-2 Mark Allen (NI)
Graeme Dott (Sco) 4-5 Michael Judge (Ire)
Joe Perry (Eng) 5-2 John Parrott (Eng)
Steve Davis (Eng) 5-3 Mark King (Eng)
John Higgins (Sco) 5-3 David Roe (Eng)
Stephen Maguire (Sco) 4-5 Stuart Bingham (Eng)
Matthew Stevens (Wal) 4-5 Tian Pengfei (Chn)

Szólj hozzá!

Címkék: wales dott trump higgins dale

Tömény snooker

2008.02.11. 16:24 Fredy

    Hölgyeim és Uraim! A tömény snooker után kísérőnek egy kis snooker. Nem is lehetne jobb az összeállítás. Ahogy megígértem, nem kellett sokat aludni a következő versenyig. Egészen pontosan egyet, hisz újabb torna kezdődött a tegnapi napon. A Welsh Open. Lássuk a részleteket.

    A walesi torna első datálása 1980-ra tehető, amikor még Welsh Professional Championship-nek becézték és csak walesi játékosok vehettek részt rajta. A pontszerző versenyek sorába 1992-ben lépett a torna, és azóta Welsh Open néven van a köztudatban, bár 2003-ig Regal Welsh Open néven futott. A verseny 2003 óta ismét - 1997-es  Cardiff-i kiérő után - Newportban kerül megrendezésre.

    Az idei tornán az első helyért 35,000 angol font lesz a jutalom, míg eme pénz megszerzőjének ellenfele ennek "csak" a felét viheti haza. A maximális break-ért 20,000 font, a lenagyobb break-ért pedig 2000 font kapható.

    Legutóbb Neil Robertson és Andrew Higginson jutott el a kupáig, de a döntő, 17. frame az ausztrál neve mellé került beúzásra és ő vehette á a trófeát. Most Jamie Cope lesz az első ellenfele, aki bemelegítésnek nem a legkönnyebb ellenfél.

    A legjobb 32-be kerülésért a Cope, Jimmy Mitchie-t verte 5-4-re, míg Ian McCulloch Drew Hendry-t 5-1-re. McCulloch ellenfele Murphy lesz a következő fordulóban. Dave Harold-nak is sikerült a továbbjutás, aki Rod Lawler-t verte a 48 között és Mark Selby-vel fog megmérkőzni.

Eredmények a tegnapi napról:

Jamie Cope (Eng) 5-4 Jimmy Michie (Eng)
Mark King (Eng) 5-1 Andrew Norman (Eng)
Ian McCulloch (Eng) 5-1 Drew Henry (Sco)
Mark Allen (NI) 5-4 Dave Gilbert (Eng)
Dave Harold (Eng) 5-4 Rod Lawler (Eng)
Stuart Bingham (Eng) 5-2 Matthew Selt (Eng)
Michael Holt (Eng) 5-4 Joe Delaney (Ire)
Barry Hawkins (Eng) 2-5 David Roe (Eng)
Anthony Hamilton (Eng) 2-5 Andrew Higginson (Eng)
Gerard Greene (NI) 3-5 Marcus Campbell (Sco)

A mai közvetítés 16.00-tól lesz látható az Eurosport 1-en!

Szólj hozzá!

Címkék: open robertson welsh higginson

A sziget bajnoka: Shaun Murphy

2008.02.10. 20:46 Fredy

    Befejeződött e kis mediterrán ország bajnoksága és kijelenthettjük, hogy Murphy-nek fekszik ezen az éghajlaton való játék.

    Az elődöntők során négy nemzettség tagjai mérkőztek egymással. Volt itt kínai, ír angol, de még skót is. Az én titkos nagy esélyesem, Ding Junhui sajnos kikapott a címvédőtől, bár csak egyetlen frame lemaradással. A másik elődöntőben a jelenlegi világbajnok kapott ki 1997 világbajnokától, Ken Doherty-től. Doherty igen nagy előnnyel (4 frame-mel) került a döntőbe.

    A végső összecsapásra azonban az ír játékos erejét vesztette és nem bírt Murphy-vel, aki nem túl jól nyitotta a döntőjét. Mindez azt eredményezte, hogy az első frame-et elvesztette. Ezek után új erőre kapott és sikerült 4-1-re elhúznia. Nagy break-ek nem voltak a mérkőzés folyamán, de nagyon színvonalas snooker nézhettünk.Murphy összesen 3 frame-et engedélyezett megnyerni kollegájának és ezzel megvédte a címét.

Elődöntők:

John Higgins (Sco) 2-6 Ken Doherty (Ire)
Shaun Murphy (Eng) 6-5 Ding Junhui (Chn)

Döntő:


Shaun Murphy (Eng) 9-3 Ken Doherty (Ire)

1-91 (91) 57-24 78-36 100-8 87-22 44-75 67-0 56-39 110-0 (75) 34-66 74-30 76-0 (76)

    Nagyon nem kell sopánkodnunk, hogy vége a tornának, mert nemsokat kell aludni a következő nagy versenyig, a Welsh Open-ig.

Szólj hozzá!

Címkék: kupa murphy döntő málta doherty ken shaun

Kis sziget, nagy mecsek

2008.02.08. 21:19 Fredy

    Kialakult a 2 elődöntő összeállítása Portomasoban és holnap az is ki fog derülni, hogy kik lesznek a végső összecsapás résztvevői. Volt itt továbbjutásért való küzdelem, de tét nélküli "örömsnooker" is. Mind nagy meccs volt...

    Az első csoportból nem nagy meglpetésre John Higgins lett a befutó. Őt a második csoportból továbbjutott Ken Doherty fogja szorongatni holnap. Doherty utolsó mérkőzésén Neil Robertsonnal játszott, szó szerint. Az utolsó három frame-et eljesen elbohóckodták, melyben Michaela Tabb is beszállt. Nagyon vicces volt az egész. Ezekért a pillanatokért lehet annyira szeretni a snookert.

    A hármas csoport továbbjutója természetesen Shaun Murphy lett. Holnap a négyes csoportból továbbjutott Ding Junhui lesz az ellenfele a döntőbe jutásért vívott csatában. Ebben a csoportban volt legszorosabb az állás és csak a mai Ding Junhui - Mark Williams meccsen dőlt el, hogy Ding vagy Dale jut tovább.

Eredmények:

John Higgins (Sco) 5-1 Joe Perry (Eng)
Ali Carter (Eng) 2-4 Ryan Day (Wal)
Ken Doherty (Ire) 5-1 Neil Robertson (Aus)
Stephen Lee (Eng) 5-1 Joe Swail (NI)
Shaun Murphy (Eng) 5-1 Stephen Hendry (Sco)
Stephen Maguire (Sco) 3-3 Mark Selby (Eng)
Mark Williams (Wal) 0-6 Ding Junhui (Chn)
Graeme Dott (Sco) 2-4 Peter Ebdon (Eng)

Holnap a közvetítés 21.00-tól lesz.


Szólj hozzá!

Címkék: williams kupa mark murphy ding junhui málta doherty higgins ken john shaun

Málta Kupa 4. nap

2008.02.08. 09:29 Fredy

A tegnapi nap folyamán igazából a továbbjutók névsora nem sokat változott, de ez a mai napon még változhat. Egy biztos. Ma megtudjuk a 4 csoportgyőztes nevét.

Eredmények:

Joe Perry (Eng) 4-2 Ali Carter (Eng)
Ryan Day (Wal) 3-3 Alex Borg (Mlt)
Stephen Lee (Eng) 1-5 Marco Fu (HK)
Neil Robertson (Aus) 4-2 Joe Swail (NI)
Mark Selby (Eng) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Stephen Hendry (Sco) 3-3 Stephen Maguire (Sco)
Ding Junhui (Chn) 4-2 Dominic Dale (Wal)
Mark Williams (Wal) 3-3 Peter Ebdon (Eng)

A mai mérkőzések:


1. csoport:
John Higgins (Sco) v Joe Perry (Eng)
Ali Carter (Eng) v Ryan Day (Wal)

2.csoport:

Ken Doherty (Ire) v Neil Robertson (Aus)
Stephen Lee (Eng) v Joe Swail (NI)

3.csoport:
Shaun Murphy (Eng) v Stephen Hendry (Sco)
Stephen Maguire (Sco) v Mark Selby (Eng)

4.csoport:
Mark Williams (Wal) v Ding Junhui (Chn)
Graeme Dott (Sco) v Peter Ebdon (Eng)

Szólj hozzá!

Málta Kupa 3. nap

2008.02.07. 09:44 Fredy

    Tovább gördült a Málta Kupa eseményinek kereke és lassan-lassan körvonalazódnak a továbjutásra esélyes jelöltek. Bár vannak még csoportmérkőzései mindenkinek, de ezek már csak puszta formalitások lesznek valószínűleg.

    Az első csoportban John Higgins magasan áll az élen és már borítékolható a továbbjutása.

    Hasonló jó helyzetben van a kettes csoportban helyet foglaló Ken Doherty, akinek szintén biztosnak mondható a továbbjutása.

    A hármas csoportban Shaun Murphy áll az élen és már a továbbjutók között érezheti magát.

    A négyes csoportban A korábbi világbajnokok közzül sem Dott, sem Williams nem mutat jó teljesítményt. Ding még tartja magát nagyjából, de Dominic Dale tűnik a legesélyesebbnek a továbbjutásra.

A tegnapi nap eredményei:

Neil Robertson (Aus) 3-3 Marco Fu (HK)
Ken Doherty (Ire) 5-1 Joe Swail (NI)
Stephen Hendry (Sco) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Shaun Murphy (Eng) 4-2 Stephen Maguire (Sco)
Graeme Dott (Sco) 2-4 Mark Williams (Wal)
Peter Ebdon (Eng) 2-4 Dominic Dale (Wal)
John Higgins (Sco) 3-3 Ali Carter (Eng)
Joe Perry (Eng) 4-2 Alex Borg (Mlt)

Ma 12.15-ől lesz közvetítés!

Szólj hozzá!

Címkék: kupa murphy dott málta higgins dale

süti beállítások módosítása