HTML

Snooker blog

Nagy Gergő, debreceni snooker rajongó blogja a múltról, a nagyokról és a jelen érdekességeiről. Versenyek, interjúk és videók a legszebb mérkőzésekről.

E-mail: snookerblog@gmail.com

Utolsó kommentek

  • fűrészpor: Hát ez a játék nekem kimaradt az életemből. A testvérem nézett régen folyton hasonló mérkőzéseket ... (2009.12.15. 09:08) Higgins a csúcson
  • Farkas Árpád: Jó mérkőzés volt, s szerencsére az nyert, akinek drukkoltam. Örülök, hogy visszatértél! (2009.05.07. 20:49) Higgins a csúcson
  • tibor2: Én nagy snooker rajongó vagyok. És a döntőben Higginsnek szurkolok. (2009.05.04. 01:32) Győzött a rutin
  • Takika: Csak a pontossag kedveert: 9-7 volt az elso nap utan, utana nyert 5-ot Murphy, lett 14-7, azutan 1... (2009.05.03. 12:30) Győzött a rutin
  • takee01: Ha érdekelnek benneteket a legfrissebb hírek a snooker világából, akkor itt a helyetek: www.netrip... (2008.10.24. 12:19) Shanghai Masters 1. nap
  • Utolsó 20

Magáról a játékról

Statisztika

Mediterrán snooker

2008.02.05. 22:05 Fredy

    "Sok jó meccs kis szigeten is elfér". Ezzel a mondással lehetne legjobban jellemezni a Málta Kupát, mely idén nem soroltatott a pontszerző versenyek közzé. Ezen a piciny szigeten, mely nem sokkal nagyobb, mint egy snookerasztal, az elmúlt két napban annyi mérkőzés lezajlott, hogy az ember alig tudja követni. A legutóbbi bejelentkezés után most egy kicsit bővebben próbálok szólni az eredményekről. Csoportonként fogok végigmenni a szereplőkön, hogy valami rendszert (és ezzel együtt némi áttekinthetőséget) nyújtsak ebben a nem megszokott lebonyolítási rendszerben.

    Az első csoportban - azzal, hogy Ronnie nem vállalta az idei Málta Kupát - túl nagy meglepetésre nem számíthatunk. Eddig John Higgins tűni biztos továbbjutónak, a máltai Alex Borg-ot kiütötte 6-0-ra és a tavalyi döntős Ryan Day sem jelentett nagy akadályt számára.

    A második csoportban Ken Doherty parádézik. Nemcsak Marco Fu-t, hanem Stephen Lee-t is sikerült elvernie. Ja, és a lenagyobb break is az övé egyenlőre, 134 formájában. Neil Robertson sem áll túl rosszul, hisz Lee-t ő os legyűrte. Valószínűleg a kettejük csatája fontos lesz a továbbjutás szempontjából.

    A hármas csoportban két kiemelkedő teljesítményt is jegyezhetünk. Az egyik, a címvédő Murphy pozitív a másik Selby negatív eredménye. A Mesterek Tornájának győztese két vereséggel nyitott a mediterrán országban.

    A négyes csoport a legkiegyensúlyozotabb, bár Dominic Dale némi lépéelőnyre tett szert a két begyüjtött győzelemmel. Ennek ellenére én Ding toábbjutására szavaznék, mert Dott ellen nagyon komoly erőfölényt mutatott, amit a 3-3-as végeredmény nem igazán tükröz.

Az alábbi eredmények születtek:

Stephen Maguire (Sco) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Shaun Murphy (Eng) 4-2 Mark Selby (Eng)
Ken Doherty (Ire) 4-2 Stephen Lee (Eng)
Joe Swail (NI) 1-5 Marco Fu (HK)
Graeme Dott (Sco) 3-3 Ding Junhui (Chn)
Mark Williams (Wal)2-4 Dominic Dale (Wal)
Ken Doherty (Ire) 4-2 Stephen Lee (Eng)
Joe Swail (NI) 1-5 Marco Fu (HK)
Stephen Maguire (Sco) 4-2 Tony Drago (Mlt)
Shaun Murphy (Eng) 4-2 Mark Selby (Eng)
Grame Dott (Sco) 3-3 Ding Junhui (Chn)
Mark Williams (Wal) 2-4 Dominic Dale (Wal)

Ali Carter (Eng) 5-1 Alex Borg (Mlt)
John Higgins (Sco) 4-2 Ryan Day (Wal)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker.blog.hu/api/trackback/id/tr78327020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása